Nadat we samen met Reimert de winnende inschrijving hebben verzorgd voor de aanbesteding ‘Trailerparkeren ArenaPoort’, Is Reimert Bouw & Infrastructuur op 2 september officieel van start gegaan met de bouwteamfase van project ‘Trailerparkeren ArenApoort’. Het team van Ruim mag voor dit bouwteam het projectmanagement en omgevingsmanagement verzorgen!

Na een verdiepende Project Start Up, waarin de samenwerkingsafspraken centraal stonden, is de bouwteamovereenkomst officieel ondertekend.

Gezamenlijk werken we aan het afronden van het ontwerp en het uitwerken van werk- en faseringsplannen voor de nieuwe trailerparkeerplaats ArenAPoort. De realisatiefase staat gepland voor 2025.

ArenAPoort is hét gebied waar heel Nederland feest komt vieren. De evenementenlocaties in dit gebied bieden een podium aan internationale artiesten die met vrachtwagens met trailers hun showonderdelen meenemen. Om deze trailers efficiënt en soepel te parkeren in een drukke omgeving is gekozen voor een parkeerplaats in de buurt. De locatie bij de kruising Holterbergweg – Burg. Stramanweg zal worden ingericht met een hoogwaardige groene inrichting, een geslagen damwand, een watergang, hekwerken, slanke bomen en grasbeton tegels als verharding.

Projectleider Robert Beumer is enthousiast over het project en het team: ‘Het is een mooi uitdagend project waarin alle facetten voorkomen, zowel de bovengrondse als ondergrondse infrastructuur moet worden aangepast. Goede samenwerking is door de drukte in het gebied van uiterst belang en de keuze voor een bouwteam past daarbij. Samen met het team van Gemeente Amsterdam staat ons een leuke uitdaging te wachten die wij met beide handen aan zullen pakken!’